top of page

10 ting å gjøre i Berlin, med pris

Berlin er en av Europas mest spennende og pulserende hovedsteder, og er kjent for sin rike historie, innovative kultur og livlige natteliv. Byen er full av severdigheter og opplevelser, fra de verdenskjente museene og monumentene til de trendy kafeene og butikkene. Her er en detaljert liste over noen av de beste tingene å gjøre i Berlin, inkludert prisinformasjon:

brand-front-of-the-brandenburg-gate-gfb35b7f4c_1920.jpg

1. Besøk Brandenburger Tor: Brandenburger Tor er et av Berlins mest ikoniske landemerker, og et besøk her er et must. Det er gratis å besøke området rundt Brandenburger Tor og ta bilder, men hvis du vil dra på en guidet tur eller besøke utstillinger i nærliggende bygninger, kan det være en kostnad. Priser for guidede turer starter vanligvis på rundt 10 euro per person.

2. Utforsk Berlinmuren: Berlinmuren er en annen viktig del av Berlins historie, og det er fortsatt mulig å se deler av muren i dag. East Side Gallery er en populær del av muren som er dekorert med gatekunst og er åpen for besøkende. Det er gratis å besøke, men du kan gi en donasjon til vedlikehold av området.

kiss-ga240f39ba_1920.jpg

3. Besøk Checkpoint Charlie: Checkpoint Charlie var en av de viktigste grenseovergangene mellom Øst- og Vest-Berlin under den kalde krigen, og i dag er det et museum som forteller historien om Berlinmuren og grenseområdene. Inngangsbilletter til museet koster rundt 14 euro for voksne.

4. Utforsk Tiergarten: Tiergarten er en stor park i Berlin som er perfekt for å ta en pause fra bylivet. Parken har mange stier og steder å slappe av, samt flere innsjøer og dammer. Det er gratis å besøke Tiergarten.

5. Besøk Pergamonmuseet: Pergamonmuseet er et av Berlins mest kjente museer, og huser en imponerende samling av antikke greske og romerske artefakter. Inngangsbilletter koster rundt 19 euro for voksne.

6. Ta en sykkeltur: Berlin er en sykkelvennlig by, og det er mange selskaper som tilbyr guidede sykkelturer i byen. Priser for sykkelturer starter vanligvis på rundt 20 euro per person.

berlin-cathedral-g6f4f208da_1920.jpg

7. Besøk Berliner Dom: Berliner Dom er en vakker katedral i sentrum av Berlin som er verdt et besøk. Inngangsbilletter koster rundt 7 euro for voksne.

8. Gå på shopping: Berlin er kjent for sitt mangfoldige utvalg av butikker og markeder, inkludert den berømte Kurfürstendamm og Prenzlauer Berg-området.

9. Besøk en ølhall: Berlin har en rik ølkultur, og det er mange ølhallene å velge mellom. Priser for øl kan variere avhengig av sted og type øl.

10. Ta en tur til Berlin Zoo: Berlin Zoo er en av de eldste og mest kjente dyrehagene i Europa, og har et bredt utvalg av dyrearter. Inngangsbilletter koster rundt 19 euro

bottom of page